U10

Nemzetközi tornagyőzelem!

Hiába érkeztek csapatok négy kontinens huszonnyolc országából, a PMFC nyerte az aranyérmet.
tegnapelőtt

Július 17-e és 23-a között tizenkettedik alkalommal rendezték meg Kaposváron az Intersport Ifjúsági Futballfesztivált, amelyre idén négy kontinens huszonnyolc országából érkeztek csapatok, hogy összemérjék tudásukat a különböző korosztályokban. A program a labdarúgás mellett négy sportággal, a kézilabdával, a kosárlabdával, a röplabdával és a vízilabdával bővült.

A mostani eseményre a PMFC U10-es, vagyis 2006-os születésű focistákból álló együttesével látogatott el, Ángyán Norbert vezetőedző és Gáspár Gábor, koordinációs és erőnléti edző kíséretében. Az ötnapos nemzetközi tornát a piros-feketék csoportmérkőzésekkel kezdték, méghozzá a „B” jelzésűben a Kaposvölgye LUE, a Tolna VFC, illetve az ukrán Legenda FC társaságában.

Az ifjú pécsiek szinte játszva gázoltak át riválisaikon, hiszen három győzelemmel, huszonhét rúgott és csupán két kapott góllal magabiztosan kvalifikálták magukat az egyenes kieséses szakaszba. Itt aztán az „A” csoport harmadik helyezettjével, az észt Paide FC-vel kerültek szembe a mieink. Mondanunk sem kell, sikerrel vették ezt az akadályt is – 18-1-re múlták felül a Järva megyeieket.

Ennek köszönhetően egyenes ágon jutottak a torna pénteki nyolcas döntőjébe a pécsiek, ahol továbbra sem hibáztak. Az ukrán FC Silce ellen 6-0-ra, a szerbiából érkező FK Cabrinovic ellen pedig 2-0-ra nyertek a mecsekaljaiak. Ezt követően már csak a döntő volt hátra az Ángyán Norbert vezette PMFC U10-es labdarúgócsapata számára.

– A kaposvári stadionban rendezett finálén remek hangulat uralkodott, köszönhetően a nagyszámú közönségnek – emlékezett vissza Ángyán Norbert. – Először a Legenda FC tiszteletére az ukrán, majd pedig a nekünk szóló magyar himnusz csendült fel, amit átszellemülten hallgattunk végig – árulta el a pécsi tréner. – A meccsen ugyan mi szereztük meg hamar a vezetést, ellenfelünk azonban egyenlíteni tudott. Erre viszont újabb két góllal válaszoltunk, így megérdemelten hoztuk haza Pécsre a kupát. Több játékosom nyújtott kiváló formát, gratulálok a csapatnak és büszkeséggel tölt el a fiúk teljesítménye!


A PMFC U10-es csapatának névsora: Herczeg Botond, Kubicsek Levente, Cserneczky László, Leksz Miklós, Ócsai Mátyás, Bencze Dániel, Tóth Gergő, Szabó Viktor, Gáspár Marcell, Gettó Dávid, Tímár Dominik, Matyi Bence. Vezetőedző: Ángyán Norbert. Koordinációs és erőnléti edző: Gáspár Gábor.

Eredmények: PMFC – Kaposvölgye LUE 20-0, PMFC – Tolna VFC 4-1, PMFC – Legenda FC (UKR.) 3-1, PMFC – Paide FC (EST.) 18-1, PMFC – Silce FC (UKR.) 6-0, PMFC – FK Cabrinovic (SRB.) 2-0. Döntő: PMFC – Legenda FC (UKR.) 3-1.


Gratulálunk U10-es csapatunknak!

U10
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram