Elsöprő támadójáték

A PMFC hatszor köszönt be horvát vendéglátójának, a harmadosztályú Pozegának.
csütörtök

Az NB III Közép-csoportjának küzdelmeire készülő PMFC szerdán utolsó előtti felkészülési mérkőzését a horvát harmadosztályú NK Slavonija Pozega vendégeként játszotta le. Az előkészületi találkozó hangulatos helyszínére a pécsiek hosszas buszozást követően érkeztek meg. A helyi egyesület viseletes, faszerkezetű tribünjére az összecsapás kezdetének közeledtével szép lassan szállingóztak a drukkerek, akik között voltak pécsiek is.

A meccset útjára indító piros-feketék első komoly helyzete a 4. percben adódott, ekkor Bodor Márkó kapott egy remek labdát, amit jó szögből, jobbról kapura is küldött, Rezo kapus azonban nagyot védett a fontos szituációban. Kicsivel később Szabó Richárd futott fel a balszélen egészen a szögletzászlóig, kapu elé tálalásáról nem sokkal maradt le az érkező Hadobás Gergő.

A mezőnyfölényben játszó baranyaiak előtt újabb sansz a 15. minutumban adódott, a Schmidt Zsolt buktatásáért megítélt pontrúgást Hleba Tamás csavarta el nem sokkal a keresztléc felett, de Grabarics Máté ballal leadott lövése sem nyugtatta meg Robert Spehar együttesét, akik sokszor nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel. Volt idejük azonban rendezni a sorokat, húsz percet követően ivószünetet rendelt el a játékvezető, de a frissítésből a mieink profitáltak.

A 22. percben góllá érett a mecsekaljaiak fölénye. Hleba Tamás balról elvégzett szögletrúgását a rövidnél várakozó Bodor Márkó csúsztatta védhetetlenül a horvátok hálójának közepébe, megszerezve ezzel mieinknek a megérdemelt vezetést, 0-1. A gól megnövelte Márton Gábor tanítványainak kedvét, hiszen főleg a hazaiak térfelén zajlottak az események. Fél óra elteltével egy Takács Ákos elleni szabálytalankodás okán végezhettünk el pontrúgást, Hleba Tamás újabb kísérlete pedig ezúttal már tényleg csak centikkel ment mellé.

A 33. percben villantak a kékmezes házigazdák, Novic húzott el a jobboldalon, majd a védőket megelőzve befelé tört, s ha már megteremtette magának a lehetőséget, el is lőtte keresztbe a labdát a bal alsót megcélozva. A játékszer végül elment a jó irányba vetődő Sólyom Csaba kapuja előtt. A horvát drukkerek azonban kitörő tapssal fogadták kedvenceik első valamirevaló megmozdulását. A félidő közeledtével aztán elkezdtek harapni a helyiek, csakhogy erre újabb góllal válaszoltak a mieink.

A 40. minutumban Schmidt Zsolt lépett ki a védők vonala mögül, beadásába azonban beleért Matic, akin irányt váltott a labda, ami a saját hálójában kötött ki, 0-2. Nem sokkal utána egy remek szabadrúgás-variációt követően a középre passzolt labdát Takács Ákos vágta be a kapu előtt tömörülő játékosok felett a háló közepébe, 0-3. Majd a játékrész utolsó momentumaként, egy baloldali beadást követően Rotim gyötörte két méterről Krapecz szorításában a kapunkra a labdát, de Sólyom magabiztosan védett. Ismét remek félidőt játszva tettek szert három gólos előnyre a PMFC-sek.

A fordulást követően sérülés miatt volt kénytelen cserélni Márton Gábor: Bodor Márkót Fekete Marcell váltotta a védelemben, a balhátvéd poszton kezdő Kónya Kornél emiatt feljebb lépett a középpályára. A frissen érkezett védőnk rögtön jól szállt be, Hadobás Gergőnek szánt labdáját a hazaiak kapusa csak nagy küzdelem árán tudta biztos kézzel megkaparintani. Az 57. percben Schmidt Zsolt tizenhatoson belüli buktatását kérték számon a játékvezetőn a pécsiek, aki elegánsan továbbot intett.

A 63. percben egy labdaszerzésből induló ígéretes hazai kontrát követően a fejelni felugró támadójátékossal szemben Krapecz Balázst látta szabálytalannak a játékvezető, aki ezért tizenegyeshez jutatta a házigazdákat. A büntetőt Majstorovic a balra vetődő Sólyom Csaba mellett a jobb alsó sarokba lőtte, 1-3. A 68. minutumban pedig még közelebb zárkóztak a kékek, Podobnik első közeli belsőzését még fogta a pécsi portás, másodjára azonban már nem tehetett semmit, 2-3.

Húsz perccel a találkozó vége előtt szinte teljesen új csapatra váltottak a mieink. A 73. percben ráadásul a csereként beálló Gábor Péter védett óriásit, Pavelic közeli lövését testtel hárította a hálóőr. A hamar bekapott két gól felhozta a vendéglátókat, akiknél ekkor már a meghatározó játékosok szerepeltek. A semleges nézők számára különösen izgalmas lett a két gárda közti, helyenként indulatoktól sem mentes felkészülési mérkőzése. A 78. percbe lépve Kiss Patrik célozta meg közelről a bal alsó sarkot, de a Pozega kapusa nagyot vetődve óriásit védett.

Középpályásunkkal szemben kicsivel több, mint tíz perccel a vége előtt csúnyán szabálytalankodtak, a jogosan megítélt büntetőt pedig Koller Krisztián vágta bődületes erővel a jobb ficakba, 2-4. A különbség ekkor némileg újra megnyugtatóvá vált, de egy pillanatra sem engedhettek ki a pécsiek. Felvállalva a játékot igyekeztek tovább növelni az előnyt, sikerült is, hiszen Károly Bálint a 83. percben levett egy hosszú labdát, kicselezte a védőjét, aztán szépen kilőtte a kapus melletti tátongó részt, 2-5.

A bal szélső nem sokkal később duplázni tudott. Egy felívelt labdát Kiss Patrik tett fejjel tovább Kónya Dávidnak, aki nagyot harcolva az alapvonal mellől a kapu elé adott, Károly Bálint pedig élt az előtte adódó ziccerrel, s megszerezte önmaga második, csapata hatodik gólját, 2-6. A játékvezető ezt követően már nem akarta tovább húzni, hármas sípszavával véget vetett az edzőmeccsnek. Ezzel tehát továbbra is veretlen a PMFC, amely negyedik felkészülési találkozóját is megnyerte.


Felkészülési mérkőzés

Horvátország, Pozega, 150 néző.

NK Slavonija Pozega – PMFC 2–6 (0-3)

Gsz.: Bodor (22.), Matic (40. – öngól), Takács (43.), Koller (79. – büntetőből), Károly (83., 87.), ill. Majstorovic (64. – büntetőből), Podobnik (68.)

Sárga lap: Erőss (31.), Krapecz (63.), ill. Plesic (41.)

PMFC első félidő: Sólyom – Kónya K., Krapecz, Erőss, Szabó R. – Hleba – Bodor, Takács, Grabarics, Schmidt – Hadobás. Vezetőedző: Márton Gábor.

PMFC második félidő: Sólyom (Gábor, 70.) – Fekete, Krapecz (Fellai, 70.), Erőss (Turi, 70.)Szabó R., – Hleba (Horvát G. 70.) – Kónya K. (Kónya D., 70.) , Takács (Koller, 70.), Grabarics (Kiss P., 70.), Schmidt (Károly, 70.) – Hadobás (Havasi, 70.). Vezetőedző: Márton Gábor.

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On Instagram